꧁ Otthon vagy ꧂
|
|
| Csevegő \\vegyes\\ | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Shanna
Neme :
Kor : 34 Karakter : Koru, Kida, Takai, Kafun, Ichiro, Takuma, Dorei, Ryohei, Daroge, Sana, Koteshi, Hatsuna, Ada, Moshi, Kouta, Hiyoko, Shiage, Tsuu, Yuuta, Maya, Hisao, Suou Hozzászólások száma : 9698
| | | | Dínósbácsi
Neme :
Kor : 27 Karakter : Misuzura Haruhi, Kiha Mizuma Hozzászólások száma : 9421
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:24 | |
| A gamma-kitörések (rövidítve: GRB, az angol gamma-ray burst-ből) a legfényesebb jelenségek az univerzumban az Ősrobbanás óta. Ezek látszólag véletlenszerű helyekről érkező gammafelvillanások, melyek néhány milliszekundumtól néhány percig tartanak és gyakran követi őket utófénylés nagyobb hullámhosszokon (röntgen, ultraibolya, látható fény, infravörös és rádióhullám). Gamma-kitöréseket naponta átlagosan egyszer észlelnek az űrben keringő műholdak. | |
| | | Shanna
Neme :
Kor : 34 Karakter : Koru, Kida, Takai, Kafun, Ichiro, Takuma, Dorei, Ryohei, Daroge, Sana, Koteshi, Hatsuna, Ada, Moshi, Kouta, Hiyoko, Shiage, Tsuu, Yuuta, Maya, Hisao, Suou Hozzászólások száma : 9698
| | | | Dínósbácsi
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:28 | |
| A gamma-sugárzás nagyfrekvenciájú elektromágneses hullámokból (1019 Hz illetve 10 keV felett) álló sugárzás, mely a gerjesztett atommagok alacsonyabban fekvő állapotba történő átmenetekor, az úgynevezett gamma-bomláskor keletkezik. Ez a bomlás sok esetben kíséri az alfa- és béta-bomlást, valamint a magreakciókat. Jelentkezik egy bizonyos átfedés a röntgen- és a gamma-sugarak között: a röntgensugarak egészen a 100 keV-os tartományig terjednek. Így a különbséget a kettő között nem energiájuk határozza meg, hanem az eredetük. A gamma-sugarak (mint minden más ionizáló sugárzás) előidézhetnek égési sebeket, rákot és genetikai mutációkat. A gamma-sugarak elleni védekezés nagy atomtömegű és sűrűségű elemekkel a leghatásosabb. Erre a célra általában az ólmot használják. De például a reaktorok aktív zónáját több méter vastag nehézbeton fallal veszik köröl, ami egy magas kristályvíz tartalmú, nehézfémmel, például báriummal (barit) adalékolt beton. Minél nagyobb energiájú a gamma-sugárzás, annál vastagabb réteg szükséges a védekezéshez. Ez? | |
| | | Dani *
Neme :
Kor : 29 Hozzászólások száma : 801
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:30 | |
| hú dínó túl sokat wikipédiázol :D | |
| | | Koffeey
Neme :
Kor : 33 Karakter : Takahatsu Niee, Hateshi Saegiru, Akushi Maro, Kryouzuka Damu, Hateshi Kyouteru, Renmei Hatori, Mamono Shouta, Yoroppi Kohada, Takeshima Reita, Kryouzuka Irie, Yagiri Kaoru, Kamiyashi Mii, Kawashima Norio, Hoya Masato, Kasuga, Nilen Hozzászólások száma : 13423
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:30 | |
| | |
| | | Dínósbácsi
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:33 | |
| A francba, az összes gammás Wikipédia tétel elfogyott! | |
| | | Koffeey
Neme :
Kor : 33 Karakter : Takahatsu Niee, Hateshi Saegiru, Akushi Maro, Kryouzuka Damu, Hateshi Kyouteru, Renmei Hatori, Mamono Shouta, Yoroppi Kohada, Takeshima Reita, Kryouzuka Irie, Yagiri Kaoru, Kamiyashi Mii, Kawashima Norio, Hoya Masato, Kasuga, Nilen Hozzászólások száma : 13423
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:34 | |
| Háhh! De nagybetűs Gamma örökké élni fog!! XXD | |
| | | Dínósbácsi
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:36 | |
| A „Gamma” Műszaki Részvénytársaság 1920. május 18. alakult meg a Koszorú utcai telephelyen. Alapítói Dréger Károly elektro-, László Arthur gépészmérnök és Braun Zsigmond rokkant százados, kereskedő. Az új részvénytársaság célja: szabadalmak értékesítése, mechanikai és elektrotechnikai tömegcikkek gyártása és árúsítása. 1921 május 6.án „a szerencsétlen gazdasági viszonyok”-ra való tekintettel az Igazgatóság és a felügyelőbizottság lemondott, helyettük újat választottak. A tönkrement üzemet Juhász Zoltán és Juhász István vette át, és újraindította. Mivel a Koszorú utcában nem volt lehetőség a bővítésre és a terjeszkedésre a tulajdonosok a Fehérvári út 83. szám alatt megszerzett telken kezdtek építkezésbe. Az új telephelyen 1925 végén indult meg az üzem fejlődése. 1926-tól megkezdték egyes tudományos és kísérleti készülékek előállítását, geodéziai műszerek gyártását és javítását. 1926 őszén kétszintes gyárépület épült. Itt kísérletezték ki a lőelemképzőt. 1933-ban a gyár termelő alapterülete már 1700 m²-re nőtt, a gyári létszám 110 fő volt. 1935-ben alakult meg a gyár optikai csíszolórészlege. Öt év múlva a gyár optikai termékei nemzetközileg is keresettek voltak. A II. világháborút megelőző években a gyár jelentős értékű és mennyiségű katonai termék gyártását kezdte meg. Az első Gamma-Juhász rendszerű lőelemképző műszerkomplexum az 1930-as évek kezdetén alkalmas volt légvédelmi ütegek irányítására. A rendelések növekedése, a háborús konjuktúra perspektívája megkívánta a gyár állandó bővítését, korszerűsítését. Jelentős eredményeket ért el az optikai üzem is, mely exportra is termelt, így 1939 novemberében a gyár nevét „GAMMA Finommechanikai és Optikai Művek Rt”-re változtatták. Háhááá!!! Nagy betűs Gamma! | |
| | | Shanna
Neme :
| | | | Dínósbácsi
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Kedd 3 Aug. - 21:43 | |
| Oké, jó éjt | |
| | | Shanna
Neme :
| | | | Koffeey
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 0:07 | |
| LOL, eddig én se tudtam aludni... de én csak spontán nem xD De már kezdek álmos lenni A meleg miatt, a meleg miatt :ójaj: | |
| | | Shanna
Neme :
| | | | Koffeey
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 0:29 | |
| xD Én viszont lassan megyek is, mert ha most megint elmúlik az álmosságom, várhatok sok időt hogy visszajöjjön | |
| | | Shanna
Neme :
| | | | Koffeey
Neme :
| | | | Shanna
Neme :
| | | | Koffeey
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 0:40 | |
| Nagy cápák ugrálnak és víz jön a szájukból... Kisame :ójaj: Már fél lábbal az ágyban vagyok xD (Előbb Tox-ékat le kell onnan paterolni mert befoglalták a párnámat...) Menjél te is csucsulni Shanna-chan ˇˇ | |
| | | Shanna
Neme :
| | | | Koffeey
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 0:44 | |
| Na látod XD Én is a végemnél járok xD Jóéééjt Kapcsold ki a tévét XD | |
| | | Shanna
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 0:48 | |
| | |
| | | Dínósbácsi
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 8:14 | |
| Felébredtem! | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 10:17 | |
| Nálatok esett éjjel?Mert nálunk zuhogott én meg halottam és nem aludtam 3 óra 39 perctől semmit xD Élveztem a cseverészéseket Gammáról,kár hogy csak az első részből láttam picit-jól le vagyok maradva- és azt csak azért kezdtem el mert a barátnőm:"Jajj és Tsuna olyan szexi!Meg az a másik is és olyan vagányy,és el kell kezdened te is.Ha nem miről fogunk bezélni?Elvégre patársak vagyunk nem?Mondtam már hogy Tsuna milyen szexi?" Na ezt nyomta nekem tegnap Messengerben xD és nem akarta abbahagyni.és megkérdezte hol tartok az első részben.5 percet birtam,tartottam egy Yaoi breaket aztán még 6 perc és nekemelég volt,de nembaj,mert ahogy befejezem a nanát-megint-elkezdem nézni több önbialommal és sok hiperaktivitással Ez milyen sok lett xD Oké...irta az újság és Hachi rákeresett...http://oceanup.com/2010/08/02/justin-bieber-first-step-2-forever xD De le tudnám lőni! |
| | | Shanna
Neme :
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ Szer. 4 Aug. - 10:36 | |
| | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Csevegő \\vegyes\\ | |
| |
| | | | Csevegő \\vegyes\\ | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|