A várva várt küldetés
A Mizukage kényelmesen ücsörgött székében és egy fura ruhákba öltözött férfivel társalgott. A nő nagyon élvezte a beszélgetést, ugyanis közben teáztak és valamilyen apró süteményt eszegettek. Idilli beszélgetésüket azonban kopogás zavarta meg.
- Szabad! - kiáltott ki Mei.
Ekkor egy Jōnin és három genin lépett be. A kunoichi meghajolt a Mizukage előtt, majd jelezte a csapatának, hogy cselekedjenek ők is hasonlóképpen. A geninek épp engedelmeskedni akartak, amikor a falu vezetője megszólalt.
- Ugyan, hagyjátok már ezt! Mondtam már Kazumi chan, felejtsd el ezt a meghajlást!
- Igenis, Mizukage sama! - válaszolt a kunoichi.
- Most pedig engedjétek meg, hogy bemutassam Ryohei Hibari-t!
- Üdvözöllek benneteket! - köszönt a férfi, majd felállt a székéből és meghajolt.
- Örvendünk a találkozásnak! - beszélt a csapata nevében is Kazumi.
- Nem húzom tovább az időt! A feladatotok elkísérni őt Mizusiro-ba, hogy tárgyaljon a Tsukiyomi klánnal. Értesüléseink szerint az úton nem számíthattok semmilyen fenyegetésre. A tárgyalás két, esetleg három napot vehet igénybe. Arra az időre maradjatok ott, de ne keveredjetek semmilyen összetűzésbe a Tsukiyomi klánnal. Egy óra múlva teljesen felkészülve jelenjetek meg a kikötőben. A hajótok már várni fog rátok. Most elmehettek, jó utazást!
Ekkor a Sakai csapat elköszönt, majd távozott az irodából. A Mizukage még megbeszélt néhány dolgot a követtel, majd őt is útjára bocsátotta.
XXX
A hajó már másfél napja úton volt és már nagyon közel járt a céljához. A Sakai csapat érdeklődve figyelte az egyre közeledő szigetet. Mindannyian nagyon izgatottak voltak, mivel egy olyan klán vendégszeretetét élvezhetik, amely túlélte a Vérháborút. Azonban amíg a genineket a sziget látványa lefoglalta, addig Kazumi egy feléjük tartó hajó miatt aggódott.
Tudomása szerint ezen az útvonalon nem lenne szabad, hogy más is közlekedjen. Mivel a hajó nem Mizusiro felől közelít, így szinte biztosra vette, kalózokról van szó. A nő semmit sem árult el a követnek, csak a szobájába kísérte, majd a csapatához sietett.
- Készüljetek, lehet hogy hamarosan harcolnunk kell! - mondta a kunoichi. - Figyeljétek azt a hajót! Nem lenne szabad itt lennie.
- Mit fogunk csinálni ellenük? - kérdezte aggódva Yukihime.
- Szerintem ez egyértelmű. Ha támadnak, ellenállunk és végzünk velük! Ha ellenségek, akkor megmutatjuk nekik Kirigakure erejét.
Ezután felfegyverkezve várták a közeledő hajó lépését, ami egyre csak közeledett. Mivel nem lassítottak, Kazumi úgy döntött, ellenséggel állnak szemben.
- Sensei, ez belénk jön! Mit csináljunk? - kérdezte Yuki.
- Maradjatok a hajón és védjétek a követet, nem eshet baja! - ekkor a nő megalkotott néhány kézpecsétet. - Suiton: Mizu Taiho!
A nő ekkor tele szívta magát levegővel, majd amint kifújta azt, egy vízgömb hagyta el a száját. A gömb pár pillanat alatt elérte az ellenség hajóját és keresztül lyukasztotta. Ezután a kunoichi elő vett egy tekercset, amiből egy esernyőt idézett meg. A geninek értetlenül álltak a dolgok előtt, nem értették mire való az.
- Vigyázzatok, túl jól sikerült az előző támadásom!
A vízgömb valószínűleg szétzúzhatta a kormánylapátot, mivel a hajó hirtelen irányt váltott. Azonban a nagy sebességnek köszönhetően szinte oldalra borult. Kazumi ekkor leugrott a víz felszínére és az ellenség felé indult.
A nő egyre közelebb került az ellenséges hajóhoz, majd hirtelen feldobta a levegőbe az esernyőt. A geninek csak annyit láttak, hogy újra kézpecséteket alkot meg, majd mond valamit. Az esernyő hirtelen forogni kezdett a levegőben, hogy ezután senbon-ok ezreit zúdítsa a kalózokra. Azonban ez csak pár pillanatig tartott. Néhány ugyan oda vesztek, viszont még mindig túlerőben voltak.
- Nézzétek, meg akarják csáklyázni a hajónkat! - kiáltotta Yuki.
- Azzal ne foglalkozzatok, majd én elintézem! Ti csináljatok valamit a fedélzeten lévő ellenséggel! Ne hagyjátok, hogy átjöjjenek ide! - mondta Daizo, majd megalkotott néhány kézpecsétet. - Suiton: Suishi no Jutsu! - aktivált egy technikát a fiú.
Daizo egy kisebb vízsugarat fújt ki, amivel félre söpörte a csáklyákat. A következő pillanatban Yukihime támadásba lendült és kunai-kat dobott az ellenséges hajóra. Azonban ezek a fegyverek robbanó cetlikkel voltak ellátva, így hatalmas meglepetés érte a kalózokat, amikor a lány aktiválta a cetliket. Több robbanás rázta meg a hajót, ami hatalmas káoszt okozott. A fedélzeten mindenki pánikolva szaladgált, próbálták eloltani a tüzet. Azonban ez nem ment, mivel megjelent Kazumi sensei, aki mészárlásba kezdett közöttük.
Viszont hirtelen a hajó oldalra dőlt. Egy hatalmas hullám átfordította, de Kazumi szerencsére időben távozott onnan. A kunoichi vissza sietett a követ hajójára és értetlenül figyelte az eseményeket. Mintha a víz önálló életre kelt volna, körbe ölelte a hajót, majd össze roppantotta azt. Ezután a hullám elcsendesedett, amitől a Sakai csapat megláthatott egy nőt, aki egy bálna fején állt.
A nőnek szinte már hófehér haja volt, a ruháira is ez volt a jellemző, kivéve a fekete harisnyát. A kezében egy katana-t tartott, amivel tisztelgett a csapatnak, majd lassacskán megközelítette a hajójukat.
- Üdvözöllek benneteket, a nevem Tsukiyomi Bara! Ez a környék már Mizusiro területéhez tartozik. Úgy néz ki kalózok járkálnak erre. Majd szólok a Shuchou-nak, hogy küldjön ki egy csapatot, akik majd elintézik ezt a problémát.
- Az én nevem Sakai Kazumi! Mi kísérjük Kirigakure követét Mizusiro-ba! Ők itt Yukihime, Takeshi és Daizo. - a geninek ekkor meghajoltak.
- Örvendek a találkozásnak! Esetleg csatlakozhatok hozzátok? Szívesen elkísérnélek titeket a szigetre.
- Nos, megtiszteltetésnek vennénk, ha a Tsukiyomi klán egyik harcosa lenne a kísérőnk az úton! - válaszolt Kazumi.
Bara a válaszon elmosolyodott, majd a bálnáról felugrott a hajóra. Ezután elbúcsúzott a kedvencétől és keresett egy helyet ahova leülhet. Az út további szakasza csendesen lezajlott. A Sakai csapat vígan beszélgetett az új útitársukkal, így nem unatkoztak a továbbiakban. Pár óra múlva a hajó megérkezett Mizusiro kikötőjébe, ahol a Tsukiyomi klán emberei fogadták őket. Ők szerették volna a Shuchou-hoz vezetni a követet és a testőreit, azonban Bara levette róluk ezt a terhet.
Nagyjából fél óra séta után elérték a szigeten a Shuchou palotáját. Egy hatalmas épület előtt álltak, amit több ember is védett. Ahogy a csapat figyelte a környéket, tudták, ide senki nem juthat be észrevétlenül. Amikor beléptek a palotába, Bara egy lépcsőn vezette fel őket, majd az első emeleten, egy irodánál megálltak. A nő kopogtatott, majd kinyitotta az ajtót és beengedte a csapatot.
Odabent a vezér magányosan állt. Tetőtől talpig fekete ruhát viselt, aminek a nyaka eltakarta félig az arcát. Hosszú szőke haja belelógott az arca bal oldalába, így csak a jobb szemét láthatták. Az oldalán egy ninja-ken lógott, ezzel jelezve, hogy ő is harcos.
- Üdvözöllek benneteket Mizusiro-ban! - szólalt meg enyhén száraz hangon. - Bara, a testőrök mellé keresnél valakit, aki a szállásukra kíséri őket? Szeretném elkezdeni a tárgyalásokat!
- Ez csak természetes, Yang!
- Apa, apa, egy idegen hajó érkezett a kikötőbe! - lépett be kiabálva egy lány.
- Tudom, Hana. Ők a vendégeink! Amíg a tárgyalások tartanak, A Vendégváróban elszállásoljuk őket, illetve szabadon szétnézhetnek.
- Értem. Elnézést, ha megzavartam a munkádat!
- Ugyan, semmiség! Segíts Bara-nak és keressetek egy idegenvezetőt nekik!
- Értettem. - válaszolt a lány.
Ekkor a Sakai csapat elhagyta az irodát, majd az egész épületet. Daizo érdeklődve figyelte a vezér lányát, azonban vigyázott, nehogy túl feltűnő legyen.
XXX
Daizo magányosan ücsörgött a Vendégvárónak nevezett fogadó erkélyén. A társai már rég elhagyták az épületet és elindultak, hogy körbe nézzenek a szigeten. Azonban a fiút már megint elfogta a hiányérzet. Újra a szüleire gondolt, kíváncsi volt merre lehetnek és mit csinálhatnak éppen. A tekintete a távola révedt, nem foglalkozott semmivel, nem látott és nem is igazán hallott semmit. Azonban amikor valaki a vállára tette a kezét, majdnem leesett az erkélykorlátról.
- Bocsi, nem akartalak megijeszteni! - mosolygott rá Hana, a Shuchou lánya.
- Semmi baj, én bambultam el túlságosan! Segíthetek valamiben?
- Csak érdeklődni szeretnék. Miért nem mentél a társaiddal? Biztos érdekesnek találnád Mizusiro-t!
- Ebben én is biztos vagyok, viszont most nincs hozzá hangulatom. - válaszolt Daizo.
- Mi a baj? Nagyon szomorúnak tűnsz! Esetleg történt valami?
- Még korábban, ami már régóta bánt.
- Értem. Esetleg elárulod, hogy hívnak? - vigyorodott el a lány. - Te már tudod, hogy Hana a nevem, viszont én még nem ismerlek téged!
- Elnézésedet kérem, a nevem Gaisuke Daizo!
- Örvendek! - válaszolt a lány, majd megölelte a fiút. - Gyere velem!
Hana ekkor megfogta a genin kezét, így az nem igazán tudott ellenkezni. Daizo a lány után sietett, így hamarosan már az utcán voltak.
- Hova megyünk? - kérdezte a fiú.
- Körbe vezetlek Mizusiro-ban! Nem szeretném, ha kihagynád azt az élményt, amit nyújthatunk neked!
- Hát jó. - adta meg végül magát Daizo.
Ezután a páros elindult az utcán, hogy körbe járják a szigetet. Igazság szerint nem volt túl sok látványosság ezen a helyen. Megnézték a kikötő melletti vásárt, a helyi kiképzőterepet, sétáltak egyet az erdőben, majd megebédeltek az egyik étteremben.
Az ebéd után folytatták a sétát. Megnézték a sziget iskoláját és kórházát is. Össze futottak Bara-val, aki elmosolyodott, amikor meglátta őket. A nő egy darabig még követte is őket, viszont a fiatalok ezt észre vették, végül Hana elzavarta.
Végül a Shuchou kastélyánál kötöttek ki, ahol megnézték a naplementét. A lány ekkor igen közel bújt Daizo-hoz. A fiú szíve szinte már kiugrott a helyéről, annyira izgatott volt. Ebben a pillanatban nem tudott a szülei távollétére gondolni. Teljesen átadta magát a helyzetnek. Amikor Hana a vállára hajtotta a fejét, teljesen elvörösödött az arca. A fiú már úgy érezte magát, mint akinek kigyulladt az arca. Teljesen összezavarodott, gondolatok és érzelmek kavarogtak az agyában. Végül azonban összeszedte magát és remegő kézzel átölelte a lányt.
XXX
Daizo még a társai előtt felébredt és egy gyors reggeli után elhagyta a Vendégvárót. Kicsit összezavarodva sétált az utcán, az előző nap eseményei jártak a fejében, amit Hana-val töltött. Nagyon jól érezte magát és szeretett volna még néhány napot vele kettesben eltölteni. Azonban tudta, ezt nem szabad, ugyanis hamarosan elhagyják a szigetet és nem valószínű, hogy hamar találkozni fognak. Nemsokára elérte a Shuchou kastélyát, ahol magába a vezérbe botlott bele.
- Jó reggelt Daizo kun! - üdvözölte őt vidáman a férfi.
- Jó reggelt, uram! - válaszolt a fiú kicsit megszeppenve.
- Hogy érezted magad tegnap? Láttam, hogy nagyon összemelegedtél a lányommal. Esetleg elárulod, mik a terveid Hana-val kapcsolatban?
- A terveim? - vörösödött el a fiú. - Ezt hogy érti?
- Szerinted hogy értem? Mondta Bara, hogy nagyon jól éreztétek magatokat a városban. Később pedig láttam, hogy együtt néztétek a naplementét. Ezek alapján arra gondolok, hogy van köztetek valami! - mosolyodott el Yang.
- Elnézést uram, de erre nem tudok válaszolni! Holnap visszatérünk Kiri-be, ő pedig itt marad Mizusiro-ban. Nem hiszem, hogy megengedhetnénk bármit is magunknak.
- Érdekes meglátás. Miért nem veszel részt a programban? Akkor gyakrabban láthatnád őt.
- Milyen programban? - kérdezte a fiú.
- Nem is tudod miről folynak itt tárgyalások? - a kérdésre Daizo megrázta a fejét, így a férfi folytatta. - Nos, az egyik dolog, az a szövetség amit kötünk veletek. Ezen kívül a Mizukage kezdeményezett egy programot, amiben néhány genin szerepet cserél néhány növendékemmel. A lényege, hogy amint megkezdődik a program, a geninek Mizusiroban fognak tanulni, az én harcosaim pedig Kiri-ben. Kéthavonta cserélődnek ezek az emberek, viszont ha két hónapot el tudnál itt tölteni, később biztos megoldanánk, hogy találkozzatok!
- Azt hiszem, ezt át kell gondolnom. Nagyon jó ajánlatnak tűnik!
- Szereted a lányomat, vagy nem? - kérdezte kicsit komolyabban a férfi.
- Ezt még nem tudtam eldönteni! - válaszolt Daizo.
- Rendben, semmi baj. Majd ha találkozol Hana-val, szólj neki hogy mutassa meg a szerzetesek templomát neked! Az a hely biztos le fog nyűgözni! - mondta egy hatalmas mosoly kíséretében Yang.
- Értettem, átadom neki. - a vezér ekkor bólintott egyet, majd távozott. Ezután Daizo magányosan kóborolt tovább.
XXX
Kora délután volt már, amikor Daizo újra találkozott Hana-val. A lány most is nagyon vidám volt. Amint meglátta a fiút, oda szaladt hozzá és átölelte. Ezután a közeli erdőbe siettek, ahol leültek az egyik fa alá és hosszas beszélgetésbe kezdtek. Hana szerette volna kideríteni miért volt Daizo korábban olyan szomorú, azonban a fiú nem árulta el. Éppen ezért a lány mesélni kezdett Mizusiro-ról. A fiú ekkor döntött, úgy hogy rákérdez arra, amit Yang mondott neki.
- Képzeld, reggel találkoztam apukáddal! - kezdte a fiú.
- Valóban? Miről beszéltetek?
- Azt mondta, hogy ha majd találkozok veled, akkor mondjam meg neked, hogy mutass meg nekem valamilyen templomot. Szerzeteseké azt hiszem ezt mondta!
- Hümm, miről beszélgettetek előtte?
- Erről-arról. Például, hogy miről tárgyalnak éppen. Ajánlotta, hogy jelentkezzek a programra.
- Az nagyon jó lenne! - vigyorodott el a lány, majd felállt és megragadta Daizo kezét. - Gyere, megmutatom neked a templomot!
Ezután a lány izgatottan magával ráncigálta a fiút, aki nem értette ezt az izgatottságot. Az útjuk a Shuchou kastélya mellett vezetett, egészen a szigeten lévő hegyre. Egy kisebb vízesésnél megálltak, így ott megtekinthették a templomot.
Az épület a víz mellett helyezkedett el. A folyó az eltűnik a szemek elől a hegyben és valahol máshol ömlik bele a tengerbe. Azonban Daizo látta, hogy néhányan a folyó mellett táncolnak. Nem értette a dolgot, ezért érdeklődve figyelte őket.
- Ők éppen a víz irányítását tanulják. Úgy tűnhet, mintha táncolnának, azonban ez nem az. - magyarázta a látottakat a lány. - Hasonlóan megy ez is mint, amikor egy jutsu-t hozol létre. Nincs szükséged kézpecsétekre, helyette a mozdulataiddal és chakra koncentrációval éred el a kívánt eredményt.
- Érdekes. Ezt csak a te klánod tudja elsajátítani, igaz?
- Igazság szerint bárki elsajátíthatja, aki Víz elemű. Tehát ha úgy döntenél, akkor te is elsajátíthatod, ha a fő elemed a Víz.
- Ez tetszik. Meddig tart egy ilyen képzés?
- Képzés? - kérdezte a lány. - Ja, vagy úgy. Nos, az alapokat 2 hónap alatt el lehet sajátítani, utána a beavatott magától fejleszti a megszerzett tudást. A szerzetesi beavatásra akkor kerül sor, ha bizonyos szintre fejlesztette a tudását. Utána újabb pár hónapot el kell tölteni a templomban.
- És utána mit kell csinálni?
- Maradhatsz a templomban, vagy járhatod a saját utadat. A lényeg, hogy maradj kapcsolatban a szerzetesekkel.
- Ahham. Érdekesnek találom a dolgot.
- Esetleg te is Víz elemű vagy? - kérdezte a lány egy csalfa mosollyal az arcán.
- Ami azt illeti, igen! - vigyorodott el a fiú. - Kezdem érteni, miért ajánlotta ezt a helyet az édesapád! Majd otthon átgondolok mindent. Meg kell még kérdeznem néhány dolgot a rokonaimtól. Az otthonomat nem tudom ki fogja gondozni, ha én nem leszek. Illetve ha a szüleim haza érnek a küldetésükből, akkor biztos csalódni fognak, hogy nem vártam őket!
- Értem. Hát, akkor majd otthon eldöntöd mit akarsz! Szeretném, ha részt vennél benne, de nem akarom erőltetni a dolgot. - mondta kicsit letörten a lány. - Most viszont nézzünk szét a templomban, van ott is néhány érdekesség!
Ezután körbejárták a szerzetes templomot, ami szintén lenyűgözte Daizo-t. Késő este volt már, mire visszatértek. Daizo nem szerette volna, ha Hana egyedül kóborol éjszaka, ezért hazakísérte. Azonban a lány is hasonló véleménye volt, így abban egyeztek meg, hogy együtt alszanak.
Szinte hangtalanul lopakodtak a Shuchou kastélyban, azonban arra nem számítottak, hogy Yang már várni fogja őket.
- Jó estét fiatalok! - köszöntötte őket. - Nincs túl késő?
- Elnézést apa, de kicsit elhúzódott a séta a templomban! - szólalt meg a lány izgatottan.
- Jó estét! - köszönt vissza Daizo, majd meghajolt.
- Apa, ma este itt aludhat Daizo?
- Hát, nem is tudom. Mit akartok még csinálni ilyen későn?
- Amit este szokás! - vörösödött el a lány mérgében. - Mondtam, csak itt aludna!
- Rendben van, de akkor aludjatok! Ha bármit meghallok, akkor számíthattok arra, hogy bemegyek a szobádba!
- Jól van na! - mondta a lány idegesen, majd megfogta Daizo kezét és a szobája felé rángatta. - Mi csak aludni szeretnénk, fárasztó volt a mai nap!
Yang már nem tudott válaszolni, ugyanis a lány mérgében nagyon gyorsan beráncigálta a fiút a szobájába. A Shuchou még hallgatózott pár percig, de mivel nem hallott semmit így a szobájába ment és elaludt.
Másnap olyan dél lehetett, amikor Hana és Daizo elhagyták a palotát. Azonnal a Vendégváróba siettek, ahol a társai egy rossz hírrel köszöntötték. Sajnos eljött az ideje, hogy visszatérjenek Kirigakure-be. A fiú nagyon gyorsan összepakolta a holmiját, majd Hana-hoz sietett. Utoljára még sétáltak egyet a szigeten, majd kimentek a kikötőbe.
- Remélem még találkozunk! - mondta a lány.
- Én is. Megpróbálom úgy intézni a dolgokat, hogy jöhessek még. Amint tudok, jövök!
Még utoljára megölelték egymást, majd Daizo felszállt a hajóra. Pár percet még várakoztak, de utána elindultak, hogy visszatérjenek Kiri-be.